NaGeBa-beurs op 27 maart in Groenhove

Patrick Demarest

10/03/2022
Actua

Op zondag 27 maart vindt de 5de NaGeBa-beurs, een unieke gezondheidsbeurs, plaats in het Diocesaan Dienstenhuis Groenhove in Torhout. NaGeBa staat voor Natuurlijk en Gezond in Balans. De beurs presenteert meer dan 50 unieke standhouders. 

Andy Vanbeveren (Boventoon) en Veerle Catteeu zijn de organisatoren van de beurs die eigenlijk aan haar zevende editie moest toe zijn...

Andy: "Twee beurzen konden niet doorgaan. Twee weken voor de editie van 2020 werd de eerste lockdown ingeroepen. We hadden de beurs meteen met een jaar uitgesteld. Maar ook dat mocht niet baten. Lockdown, pandemie… een ongeziene situatie."

Welke impact heeft dat op jullie werking?

Andy: "De financiële gevolgen zijn enorm: marketingkosten die we kwijt zijn, voorschotfacturen kwijt, blijvende werkingskosten zonder inkomsten,… NaGeBa kon maanden geen activiteiten organiseren.
Er zijn ook geen subsidies geweest om de financiële gevolgen van de annulatie van de beurs wat op te vangen. Enkel events met meer dan 10.000  tickets kregen een (kleine) vergoeding. En dan spreken we nog niet van al het meerwerk van de herorganisatie, twee jaar op rij omboeken van verkochte tickets, enz. Voor buitenstaanders vaak niet te begrijpen, maar voor iemand die erin zit een ramp. Ook voor tal van standhouders was het knokken afgelopen jaren. Dus… iedereen ‘happy’ dat de NaGeBa-beurs op 27 maart kan doorgaan. Het wordt gegarandeerd een super sfeer."

Hoe zal de beurs eruit zien?

Andy: "Net zoals de vorige edities: met een open en positieve sfeer, een gevoel van verbinding met gelijkgestemden. Ook het concept dat elke standhouder er met een uniek aanbod staat blijft behouden."

Je ging dat koppelen aan een festival. Dat gaat nu niet door. Blijft dat idee bestaan?

Andy: "Het idee blijft zeker bestaan, alleen is het nu met een jaar uitgesteld. Zondag 26 maart 2023 wordt dé dag om naar uit te kijken volgend jaar."

Er zijn heel veel vrouwelijke standhouders…Is dat eigen aan de sector?

Andy: "We zitten grotendeels met een vrouwelijk publiek, ook wat standhouders betreft. Terwijl we in de jaren dat we bezig zijn toch wel een duidelijke tendens hebben gezien van meer en meer belangstelling door mannen."

Wanneer zal de beurs geslaagd zijn voor jullie?

Andy: "Als we een positief gevoel van verbondenheid kunnen neerzetten en mensen in vrijheid zien genieten van het aanbod. Gezien het CST is weggevallen zal het gevoel van inclusie, waar NaGeBa uiteindelijk voor staat, er na twee jaar terug zijn. En dat voelt super goed.
Geen opdeling van mensen met of zonder, gewoon mensen van de wereld die het samen goed hebben en er een fijne dag van maken."

Meer info: https://www.nageba.be/nageba-beurs/


Win een gratis ticket

Ga naar de facebookpagina van deze website, like en volg de pagina en deel het bericht van de beurs. Zo maak je kans op 1 van 5 gratis tickets. Wedstrijd loopt tot en met 16 maart. Winnaars worden bekend gemaakt op 17 maart via website en facebook.