Banden Mortier Tielt heeft al 75 jaar een band met de klanten

Patrick Demarest

25/03/2021
Bedrijf

Banden Mortier Tielt bestaat 75 jaar en wil iedereen laten deelnemen in de feestvreugde. Van 15 maart 2021 tot 15 maart 2022 geven ze elke maand een volledige bandenset cadeau.


Ons kent ons, dat is zowat de leuze van deze opmerkelijke verjaardagswedstrijd. “Na 75 jaar kennen we onze klanten én hun banden als geen ander. We willen ons feestgevoel graag delen en onze klanten tegelijk bedanken voor hun trouw”, klinkt het bij de bandencentrale, die vaak de rol van redder in nood krijgt toebedeeld bij hun – op z’n zachtst gezegd – erg gevarieerd klantenbestand.

Particuliere wagens, moto’s, vrachtwagens, tractors… bij Mortier houden ze wel van een uitdaging. “Met deze wedstrijd draaien we de rollen eens om en dagen wij onze klanten uit.” De wedstrijd bestaat uit zeven originele vragen over het verhaal van Banden Mortier door de jaren heen en hun crew. Uit alle ontvangen inzendingen met correcte antwoorden wordt maandelijks één winnaar geloot die een volledige bandenset wint. “Of je nu rijdt met een kleine of grote wagen, je rijdt als winnaar bij ons buiten met een gloednieuwe set banden.”

De wedstrijd is toegankelijk voor iedereen. Denk je Banden Mortier Tielt even goed te kennen als zij jou (en/of je banden) kennen? Waag je kans en misschien wordt jouw voertuig binnenkort wel verwend met een nieuw gewonnen bandenset.

Deelnemen kan elke maand, van 15 maart 2021 tot 15 maart 2022 via http://75jaar.mortierbanden.be/. Een kleine tip: even rondneuzen op de nieuwe website www.bandenmortier.be helpt je mogelijk al(weer) ferm op weg.

(Sommige foto's hieronder zijn van Ronny Neirinck)

Bandencentrale Mortier groeit volop. In 1970 wordt de intrek genomen in een nieuw pand langs de Pittemsesteenweg in Tielt.

Als 16-jarige start Wim met een leercontract bij vader Roland. Ook voor Wim is service de absolute prioriteit. Toevallige passanten worden trouwe klanten en opnieuw dringt een verhuizing zich op, deze keer naar de Ruiseleedsesteenweg in Tielt.

Jules Mortier legde zich stilaan meer toe op banden voor auto’s en vrachtwagens. Dit bracht ook een eerste verhuizing naar het Rameplein met zich mee. Het gele huis op de hoek werd de plek bij uitstek voor nieuwe banden.

De nieuwe locatie aan de Ruiseleedsesteenweg in Tielt.

Vandaag werkt ook zoon Michiel mee in de familiezaak. Banden vervangen of een grote kraan depanneren? Hij doet het met dezelfde big smile als zijn (groot)ouders. En ook de toekomst van Mortier ziet Michiel groot.