Eerste sprintriatlonwedstrijd in Tielt op 8 mei

Patrick Demarest

12/04/2022
sport

Het Inofec Triatlon Team Tielt organiseert op zondag 8 mei 2022 een eerste sprinttriatlonwedstrijd in Tielt. De wedstrijd start in het Tieltse zwembad waarna vervolgens het fiets- en het looponderdeel wordt afgewerkt in het centrum van Tielt met aankomst op de markt aan de Halletoren.De triatlonsport zit al enkele jaren in de lift en neemt dus aan populariteit toe. Het is een multidisciplinaire sport die bestaat uit drie onderdelen: zwemmen, fietsen en lopen. Het is met andere woorden de perfecte sport om levenslang actief te blijven en gezien de combinatie en afwisseling van verschillende sporten heb je minder kans op blessures en ervaar je tot drie keer meer plezier.

Tijdens een triatlonwedstrijd legt de triatleet een uithoudingsproef af in de drie disciplines, en terwijl je wisselt van discipline loopt de wedstrijd(tijd) gewoon door. Als triatleet daag je hiermee jezelf uit – de finish halen of je tijd verbeteren – of anderen aangezien je nooit alleen deelneemt.

Het Inofec Triatlon Team Tielt (ITTT) is opgericht in 2017 en bestaat dus intussen 5 jaar en met de organisatie van een eerste sprinttriatlonwedstrijd in de centrumstraten van Tielt op zondag 8 mei 2022 wil men de club nu verder op de kaart zetten.

De wedstrijd start in het Tieltse zwembad waarna vervolgens het fiets- en het looponderdeel wordt afgewerkt in het centrum van Tielt met aankomst op de markt aan de Halletoren.

Programma en timing van de wedstrijd

Om 12.15 uur wordt er gestart met 500 meter zwemmen in het stedelijk zwembad van Tielt. Men zwemt in waves en twee zwemmers per baan.

Om 16 uur starten de atleten met het fietsgedeelte. De atleten lopen op basis van hun zwemtijd vanuit de Tieltse sporthal De Ponte richting de wisselzone in de Sportlaan waar ze hun helm en fiets nemen om vervolgens vier ronden van 5 kilometer te fietsen.

Na 20 kilometer gefietst te hebben, komen de atleten opnieuw aan in de wisselzone waar ze hun loopschoenen aantrekken om vervolgens

twee rondes van 2,5 kilometer te lopen door het centrum van Tielt met aankomst op de markt.

De aankomst is op de markt van Tielt aan de Halletoren. De geschatte aankomst van de eerste deelnemer is rond 16.50 uur.

Prijzen(geld)

Heren en dames 1 = 150 euro/waardebon/boeketje

Heren en dames 2 = 75 euro/waardebon/boeketje

Heren en dames 3 = 50 euro/waardebon/boeketje

Heren en dames 4 en 5 = 25 euro

Speciale prijs voor de 1ste Tieltse man/vrouw: Vip arrangement met 'The Wolfpack' geschonken door BMW Le Couter en boeket

Inschrijving:

Inschrijven kan via de website www.inofecsprinttriatlon.be. Er zijn slechts een beperkt aantal inschrijvingen mogelijk: individueel zijn dit maximaal 120 deelnemers en voor de trio's zijn er maximaal 10 teams voorzien.

Op de website www.inofecsprinttriatlon.be kunt u alle informatie over de wedstrijd terugvinden.

Als u langs het fiets- en of loopparcours woont, hou er dan rekening mee dat u tijdens deze korte tijdspanne uw huis niet met de auto kunt verlaten aangezien het fiets- en loopparcours in afspraak met de politie en hulpdiensten volledig verkeersvrij gehouden wordt. Dit om de veiligheid van de atleten te garanderen.