“Lockdown goed overleefd”

Patrick Demarest

04/06/2020
Bedrijf

Hoe verwerkt een verzekeringskantoor de coronacrisis? Tieltvandaag vroeg zich dat af! Dus trokken wij naar Hubert Lanckriet, zaakvoerder en oprichter van verzekeringen Kantoor Lanckriet  bv met kantoren in Tielt, Aarsele en Ruiselede.

(Foto: De drie bestuurders v.l.n.r.: Hubert Lanckriet, Joos Lanckriet en Elke Desloovere. )

Hubert Lanckriet : “Vanaf het moment dat de lockdown gestart is, werd er in onze drie vestigingen met gesloten deuren gewerkt en zijn alle 14 medewerkers onmiddellijk van thuis uit beginnen werken. En dat lukte en lukt nog steeds vrij goed. Dankzij  de digitale platformen waar KBC bank en verzekeringen toch wel koploper in is.”

“In elk van onze drie kantoren was telkens één medewerker aanwezig om de binnenkomende telefoons op te nemen. Voor dringende zaken konden mensen documenten komen afgeven of ophalen.”

“Sedert de gewone bedrijvigheid begin mei weer op gang begon te komen, zijn we open ‘op afspraak’ en werken er afwisselend twee of drie mensen op kantoor. De rest werkt nog altijd van thuis uit en dat loopt heel goed momenteel. Het is bijna weer ‘business as usual’ .  We streven er nu naar om stilletjesaan weer te werken zoals gewoonlijk, als de onderrichtingen dat straks weer toelaten tenminste.”

(Foto: "We hopen dat het binnenkort allemaal weer normaal wordt.")

 

Ruim gamma

Het begon allemaal in 1980 toen Hubert Lanckriet na zijn studies in de rechten startte met een piepklein ABB verzekeringskantoor in Aarsele.

Sedertdien is het kantoor gestaag maar zeker alsmaar groter geworden.

ABB Verzekeringen werd KBC verzekeringen, en momenteel werkt Kantoor Lanckriet met 14 medewerkers, met elk hun eigen specialisaties, verspreid over 3 vestigingen.

Je kan er terecht voor alle courante verzekeringen, en het kantoor richt zich zowel op particulieren, kleine en grote ondernemingen, als op land- en tuinbouwers en medische beroepen.

 

(Foto: Hubert verdwijnt een beetje op de achtergrond en laat de dagelijkse leiding over aan Elke en Joos.)

De toekomst: verjonging!

Vanaf 1 juli zal Hubert Lanckriet (64) de dagdagelijkse leiding van het kantoor doorgeven aan de twee jonge bestuurders van bv Kantoor Lanckriet: zijn zoon Joos en Elke Desloovere.  Hubert zal voornamelijk achter de schermen blijven werken als ‘juridisch adviseur’ en klankbord zijn voor zijn opvolgers, die ondertussen al bewezen het klappen van de verzekerings-zweep goed onder de knie te hebben!