Reanimatie aangeleerd in Sint-Andriesziekenhuis

Patrick Demarest

26/04/2019
Actua jeugd Onderwijs Sociaal

I het Sint-Andriesziekenhuis vondeen reanimatieavond plaats voor de huisartsen van Tielt en omstreken en de specialisten van het ziekenhuis. De avond stond onder leiding van dr. Greet Raes (huisarts in Tielt) en dr. Sophie Vandeplassche (diensthoofd spoedgevallen Sint-Andries).


Op het programma stonden Basic Life Support (BLS) bij volwassenen, kinderen en baby’s, naast ook workshops BLS bij verdrinking en verstikking. De verdeling in kleine groepen over de verschillende stations zorgde voor een efficiënte training van elke arts, wat erg positief werd onthaald.

Dank aan de firma Laerdal en het Rode Kruis voor het gebruik van de handige poppen en ander trainingsmateriaal. Met de QCPR-torso’s (Laerdal) kan er objectief feedback gegeven worden over de kwaliteit van de reanimaties of CPR; bovendien hebben we een competitief en tegelijk ludiek element in de praktische opleiding gestoken door verschillende artsen tegelijk te laten reanimeren waarbij de CPR’s kwalitatief te volgen waren op een groot scherm.