Sies Baert ziet met frituur De Frietpost jeugddroom werkelijkheid worden

Patrick Demarest

09/03/2021
Bedrijf

Tielt is een frituur rijker. Met De Frietpost in de Beernegemstraat ziet Sies Baert, samen met zijn vriendin Pharaïlde Jansseune, een jeugddroom werkelijkheid worden.

(Foto DOT)

“Een eigen frituur uitbaten is iets wat eigenlijk al altijd in mijn hoofd heeft gezeten”, zegt Sies Baert (22). “Ik heb er altijd van gedroomd om iets in de horeca te doen. Het is een soort microbe. Mijn ouders hebben vroeger de cafés D’Hespe en La Rambla uitgebaat. Dus die interesse is er altijd al geweest. Ik heb dat ook vaak gezegd tegen mijn ouders maar zij zeiden: ‘Behaal maar eerst een diploma.’”

De Frietpost, met een knipoog naar de zaal van zijn ouders

Dat deed Sies, om daarna meteen aan de slag te gaan. “Ik ben begonnen als gerant van De Keet in Tielt”, vertelt hij. “Maar door corona ligt nu alles al een hele tijd plat. Daarom ben ik beginnen zoeken naar een mogelijkheid om zelf iets op te starten. Mijn ouders baten in de Beernegemstraat in Tielt Feestzaal De Post uit. Ook daar ligt alles helaas al een hele tijd stil. Er zijn boekingen.”

Dat bracht Sies op het idee om naast de feestzaal een frituur op te starten: de Frietpost, met een knipoog naar de zaal.

“De eerste dagen zitten erop en ik kan wel zeggen dat ik al een goede week heb gehad”, klinkt Sies tevreden. “Er was veel vraag naar stoofvlees, balletjes in tomatensaus, vol-au-vent en spaghetti, dus bied ik dat nu ook aan. Ik heb er ook voor gekozen om de echte Bicky Burger aan te bieden, met de originele producten. Daar zijn de klanten heel positief over. We hebben ook de betere vleeskroket in huis. Daar ben ik wel trots op. En de klanten zijn er heel tevreden over.”

Gevraagd naar zijn eigen favorieten moet Sies eens diep nadenken. “Eigenlijk is dat bij mij heel breed”, zegt hij. “Bij elk bezoek aan de frituur vroeger, koos ik altijd wat anders. Maar als ik toch moet kiezen: een ribburger of een gebakken lookworst eet ik bijzonder graag.”

De Frietpost is, behalve op dinsdag, alle dagen open van 11.30 uur tot 13.30 uur en van 17.30 uur tot 22 uur.

 De Frietpost - 051 80 10 65