Technoboost Tielt

Patrick Demarest

21/02/2020
Actua Bedrijf cultuur/onderwijs

Op 20, 21 en 22 februari zetten 30 bedrijven en opleidingspartners technische jobs en opleidingen in de kijker in de Europahal in Tielt. De opvolger van TechnoTielt hanteert hetzelfde concept: jong en oud warm maken voor techniek. Naast een educatief programma voor het lager en secundair onderwijs, staat ook een publieksbeurs met jobmarkt op de agenda.

Nieuwe technologieën, innovaties en digitalisering zorgen dat er volop jobmogelijkheden zijn op het gebied van techniek en technologie. Daarom werken bedrijven en scholen samen, om leerlingen en leerkrachten in contact te brengen met technologische aspecten binnen het bedrijfsleven. Op die manier worden leerlingen geïnspireerd om een bewuste studie- en carrièrekeuze te maken.

3daagse

Op donderdag en vrijdag richt de beurs zich tot leerlingen van het lager en secundair onderwijs. Leerlingen krijgen de kans om verschillende technische beroepen en bedrijven te leren kennen. Ze bezoeken meerdere standen, waarbij de jongeren zelf aan de slag kunnen in verschillende workshops rond mechanica-elektriciteit.

Op zaterdag is er een groot publieksmoment. Iedereen met interesse in of met passie voor techniek en technologie is van harte welkom om meer dan 20 actieve demo’s uit te testen. Bezoek de beurs gratis tussen 10 en 13 uur en maak kennis met heel wat industriële bedrijven uit de regio. Wie op zoek is naar een (nieuwe) professionele uitdaging kan bij de deelnemende bedrijven solliciteren voor één van de vele vacatures.

Technoboost is een initiatief van de sectoren metaal, elektriciteit, chemie – kunststoffen & life sciences, voeding en textiel & flexibele materialen samen met VDAB en de Provincie, POM en RTC West-Vlaanderen. Een unieke samenwerking. Deze editie in Tielt wordt ondersteund door Stad Tielt.

partners

Onderstaande bedrijven en opleidingspartners werken mee aan het educatief programma:

EXOLON GROUP nv (voorheen COVESTRO), Injextru Plastics nv, ARDO, VDAB, PlastIQ, Cobot, Tofam West-Vlaanderen, Sioen Industries, Centexbel-VKC, Vulkoprin nv, TE Connectivity Belgium BVBA, Geysen Academy, VTI Tielt, Campus de Reynaert, Park Uniek, Grandeco Wallfashion Group , Mitsubishi Chemical Advanced Materials Plastics NV, Paneltim, Maxicon, Vitalo Industries NV, BOY, DTA-industrial, Texture - museum over Leie en vlas, KU Leuven Campus Brugge, Vives Hogeschool, Universiteit Gent.

meer info

Vrijdag 21 februari 2020

Educatief programma met doe-opdrachten, actieve demo’s en workshops voor leerlingen:

 van de derde graad van het secundair onderwijs (ASO, TSO en BSO)

Zaterdag 22 februari 2020

Actieve job- en opleidingsbeurs doorlopend van 10 tot 13 uur - GRATIS INKOM

 Publieke beurs voor jong & oud met interesse in TECHNIEK

Doe-opdrachten van de bedrijven

Zie ook:  http://www.technoboost.be