VTI Tielt krijgt defibrillator

Patrick Demarest

16/05/2019
Actua cultuur/onderwijs

VTI Tielt krijgt binnenkort een Automatische Externe Defibrillator (AED). Die wordt geplaatst dankzij een samenwerking met Heartsaver vzw. Op deze manier willen wij ons steentje bijdragen tot een HARTveilige schoolomgeving.
Een plotse hartstilstand is één van de grootste doodsoorzaken wereldwijd. Willen we de overlevingskansen van slachtoffers vergroten, dan is snel handelen de boodschap. Elke seconde telt. Een "Automatische Externe Defibrillator" (AED) kan dan het verschil maken.
Zo'n toestel geeft een elektrische schok aan het hart bij een levensbedreigende situatie. Het kan door iedereen gebruikt worden.
De vzw Heartsaver staat onder het Peterschap van cardioloog Prof. Dr. Pedro Brugada en heeft als doel het HartVeilig maken van scholen en hun directe omgeving. Vzw Heartsaver wil zoveel mogelijk publiekelijk beschikbare AED’s in het straatbeeld krijgen. Dit op centrale plaatsen zoals schoolgebouwen en bv kerkgebouwen, zodat deze in geval van nood voor iedereen 24/7 toegankelijk zijn.
De AED HeartSaver Schoolprojecten worden officieel ondersteund door het Ministerie van Onderwijs en zijn tevens opgenomen in het EHBO beleid van het Ministerie van Onderwijs.
De vzw HeartSaver is sinds december 2018 erkend door de Koning Boudewijnstichting als ‘Goed Doel’ organisatie.