Wegenwerken Marialoopsesteenweg zijn gestart

Patrick Demarest

23/02/2022
Actua

De werken in de Marialoopsesteenweg zijn gestart. De eerste fase loopt tot aan de paasvakantie in april. De rijweg wordt hersteld tussen het kruispunt met de Seyntexlaan en dat met de Tenhovestraat.

Afbeelding Stad Tielt.

De werken zijn in twee fasen opgesplitst om de interferentie met de langlopende werken van het Vlaams gewest aan de Ginste te beperken en de extra hinder zo minimaal mogelijk te houden.

Ook de omleiding is zo eenvoudig en beperkt mogelijk gehouden: beide kruispunten blijven vrij en de omleiding loopt in beide richtingen via Seyntexlaan, Wakkensesteenweg en de Tenhovestraat zelf, cfr. plan. Er is signalisatie voorzien.

De voorziene omleiding geldt ook voor fietsers. Fietsers die de drukke Wakkensesteenweg willen vermijden, kunnen ook omrijden via de  Bosakkerstraat.

Enige hinder is helaas onvermijdelijk. Stad Tielt kan immers geen jaren meer wachten om de noodzakelijke ingrepen aan de Marialoopsesteenweg uit te voeren.

In de tweede fase - gepland van mei tot juli - worden het wegdek en de fietspaden vernieuwd tussen de Tenhovestraat en de gemeentegrens met Meulebeke.